Видео

Післядрукарська обробка друкарні: фальцювання і біговка?

післядрукарська обробка друкарні: фальцювання і біговка?Для того, щоб ваша поліграфія виглядала привабливо і респектабельно. пропонуємо скористатися послугою післядрукарської обробки. Наприклад, після друку буклетів або брошур, вони повинні пройти завершальний етап фальцювання або біговку. Дані техніки досить поширені і часто застосовуються для рекламної поліграфії і власне забезпечують лінії згину. Дані процеси дозволяють створити завершений вигляд вже готової друкованої продукції. Принцип даних методів схожий, проте фахівці виділяють кілька відмінностей.

Фальцювання і її особливості

Варто відразу ж обмовиться, що друк буклетів або брошур, а також іншої поліграфії, яка має згини досить трудомісткий процес. Після того як тираж видрукуваний і розділений на потрібні розміри її переносять на фальцювання. Перед цим створюється спеціальний креслення, за яким і будуть наноситися вигини. Якщо не потрібна подальша зшивання поліграфії, тоді цей процес можна вважати фінальним.

Фахівці виділяють такі види фальцювання: гармошка, равлик, Євро, віконце.

готові поліграфічні вироби мають згини, при цьому ніяких розтріскувань фарби в цих місцях. Саме поняття" фальцювання "з німецької означає"згинати або складати". Іншими словами процес фальцювання-це складання аркушів паперу. Даний метод активно застосовують, коли варто обробити великий тираж. Якщо тираж поліграфії зовсім невеликий, то в такому випадку вдаються до ручного методу.

Біговка і її особливості

процес біговки також здійснюється після друку всього тиражу поліграфії, яка містить багато сторінок. Процес біговки дозволяє зняти жорсткість по лінії згину з щільного матеріалу, який використовувався при друку. Фальцювання виконується біговка, так як процес складання листів здійснюється в заданій послідовності і по зазначених аркушах.

Поняття " біговка "бере свій початок від" Біг", що в перекладі" рубець", завдяки якому з'являється можливість рівно скласти лист. При даному методі виключені заломи і тріщини, які досить часто проявляються при роботі з щільними матеріалами. Завдяки такому методу можливо значно знизити ризик поліграфічного браку.

Процес біговки в основному застосовують для картону або щільного паперу. Якщо потрібно біговку застосовують і для пластику і для плівки. А ось фальцювання в даному випадку недоречна. Якщо поліграфія досить тонка, в такому випадку застосовується тільки фальцювання (зошити, буклети, листівки, брошури).

Якщо проводити порівняння між фальцюванням і біговкой, можна сміливо сказати що біговка більш трудомісткий процес і для нього потрібне спеціальне обладнання.

друкарня "Рвс-Принт" пропонує вам широкий асортимент поліграфічних послуг за доступними цінами. Можемо сміливо сказати, що ми знаємо толк в якісній поліграфії і тому можемо здійснити друк цифровий або друк офсетний оперативно.

Замовити друк поліграфії ви можете у нас на сайті або в одному з наших двох офісів в Києві: Київ, вул.Олени Теліги, 4, корпус 2 під. 5, або Київ вул. Бориспільська 9. Замовлення можна оформити по телефону: +38 (044) 454-12-12, +38 (097) 461-12-12 або +38 (044) 369-57-69, +38 (095) 284-90-70.