Видео

Рольовий друк. Процес рольового друку

Рольовий друк. Процес рольової друкуУ цій невеликій статті наша друкарня "РВС-Принт" розповість, що таке рольова друк. Ротаційну офсетний друк або рольову друк часто використовують рекламні компанії та видавництва які займаються друком каталогів, журнальною продукцією і брошур.

Важливою перевагою рольової друку можна назвати скорочення термінів і часу друку, завдяки чому собівартість друку зменшується. При цьому, дуже важливо помітити, що якість друкованої продукції не погіршується.

Треба пояснити за рахунок чого знижується ціна друкованого періодичного видання, при цьому як можливо зберегти якість продукції?

- Точна передача кольору

Завдяки точної передачі кольору рольовий друк проспектів, поліграфічних видань та буклетів конкурує з іншими видами поліграфічної продукції. Вся продукція виглядає дуже барвисто і красиво. Фарби яскраві і соковиті.

 

- Папір рольової друку

Папір для рольової друку дешевше листової і знаходиться в великих рулонах. Завдяки тому, що щільність рольової паперу може бути самою різною, якість не страждає.

- Процес фальцювання відбувається усередині друкованої машини

Процес фальцювання відбувається усередині друкованої рольової машини, завдяки чому на виході ви отримуєте: готову газету, фальцованную рольову брошуру. Формат готового видання може бути найрізноманітніший від А3 до А5.

Друк наноситься на дуже довге суцільне полотно, саме це і є рольова друк. По суті це величезний рулон паперу. Після того як потрібна інформація надрукована на папері залишок полотна акуратно змотується в рулон.

- Високошвидкісна друк рольових машин

Час друку істотно скорочується завдяки швидкісним рольовим машин. Повнокольорові відбитки в рольової друку наноситься з двох сторін аркуша.

Процес рольової друку

На спеціальному пристрої для заміни рулонного паперу, потрібно закріпити один рулон паперу. Вага такого рулону може досягати 1 тонни.

Зустрічаються машини, де можна зафіксувати кілька таких великих рулонів з папером. Це дуже зручно, коли один рулон з папером закінчується відбувається автосклейка рулонів і друк триває.

Після чого з двох сторін наноситься друк завдяки друкованим секціях в яке пропускається паперове полотно.

Дуже швидко, буквально за кілька хвилин відбувається сушка надрукованого полотна, завдяки гарячому повітрю в спеціальному відведеному місці в пристрої.

Гарячі видрукувані смуги надходять у спеціальний відділ охолодження, де в барабани подається холодна вода.

Сторінки покривають після цього дуже тонким шаром силікону, для того, щоб надати особливий глянсовий блиск. Цей шар силікону здатний крім того, зберегти яскравість і фарбу переданої картинки.

Після цього етапу, висушене і видрукуване полотно передається в фальцювальний апарат. Саме в цьому апараті смуги приймають потрібний розмір проспекту, журналу, брошури чи газети.

Вже готова брошура, журнал або буклет потрапить в спеціальний накопичувач, де їх скріплюють і обжимають.