Видео

Офсетний друк. Переваги та недоліки

Офсетний друк. Переваги і недолікиНа сьогоднішній день офсетний друк є найбільш поширеним і затребуваним методом друку поліграфічної продукції. Близько 50% всієї друкованої продукції отримують завдяки офсетного друку. Головною відмінністю даного методу є висока якість друку та велика продуктивність, вона добре справляється із завданням відтворення дрібних деталей та передачею півтонів.

Давайте всі переваги та недоліки офсетного друку розглянемо більш докладно.

 

Особливості офсетного друку:

- можливість друку на різних видах паперу, самоклеючих матеріалах, картоні, вінілі;

- як ми вже сказали високу якість друку з ідеальною передачею контрастності та кольору зображення;

- висока швидкість друку;

- в процесі друку з'являється можливість коригування колірної палітри без зміни макета, це дуже зручно;

- економічність при друці великих і середніх тиражів.

Несприятливі нюанси в офсетного друку:

- друк малих тиражів абсолютно не вигідна;

- в процесі друку на кольоровому папері може змінитися перенесення кольорів.

Весь процес друку поліграфії офсетним способом можна розбити на кілька етапів: предпечатные роботи, друк, після друкарська обробка готової поліграфії.

Завдяки сучасним технологіям перший етап в більшості випадків полягає тільки в тому, щоб відправити файл з макетом на ріп друкарської машини, при цьому машина сама витравлює необхідні кольороподіл з металевих пластин. Проте, такий вид друку дорожчий.

Перші аркуші з зображенням ніколи не вважають тиражними, так як друкар при кожному замовленні заново налагоджує гуркіт фарби та поєднання кольорів. Коли ж обладнання буде прилажена до друку певного тиражу і починає головний процес - друк поліграфії в Києві. Зазначимо, що листові машини офсети не здійснюють двосторонній друк за один прохід аркуша через секції друкарської машини, тому якщо потрібно двосторонній друк знадобиться друга приладка для зворотного боку.

Після друку всього тиражу виділяється час на просушку, для того що б фарба висохла. І тільки після цього поліграфію можна різати і здійснювати всі додаткові післядрукарські роботи (біговка, фальцювання, ламінація, тиснення тощо).

Друкарня "РВС-Принт" пропонує Вам цілий спектр послуг з друку поліграфії. Ми готові здійснити друк поліграфії в короткі терміни будь-якого тиражу. Так само наші дизайнери із задоволенням розроблять зовнішній вид поліграфії і проконсультують Вас.