Видео

Різновиди офсетного друку

Різновиди офсетного друку

Фахівці виділяють кілька різновидів офсетного друку.

Традиційна офсетний друк

Даний вид друку найбільш поширений і популярний. Цей метод з зволоженням, в основі якого лежить підтримання певного балансу між зволожуючим розчином на алюмінієвій фользі та фарбою. Принцип даної технології полягає в тому, що в процесі друку, друковані елементи, які змочуються фарбою, відштовхують воду, в той час як пробільні елементи, навпаки, відштовхують фарбу.

Сухий офсет

Ця технологія вперше стали використовувати у 80 роках. Як очевидно з назви, в даній технології не застосовується зволожувальний розчин, який є однією з найважливіших складових сучасного офсету.

Завдяки цьому повністю відпадає необхідність постійного підтримання певного балансу між водою та фарбою.

Технологія "сухого офсету" грунтується на тому, що всі пробільні елементи покривають силіконовим шаром, що відштовхує фарбу. Як бачите, необхідність зволоження відпадає сама собою.

Спочатку фахівці думали, що дана технологія значно спростить процес друку та дозволить економити ресурси, які необхідні для підтримання водно - фарбового балансу.

Проте не все так просто і кожна з вищеперелічених технологій має свої плюси та мінуси.

Головною перевагою "сухого офсету" є чіткі і контрастні растрові точки і як результат можливість друку з лініатурами вище 200 лін/дюйм. У даного способу друку яскравість кольору, якість друку, контрастність, чіткість відтворення дрібних деталей вище. Однак при всіх своїх перевагах, такий метод має і недоліки. В процесі "сухого офсету" не застосовують звичайні фарби та пластини. Виробники, які випускають такі матеріали практично відсутні, тому вартість витратних матеріалів іноді в кілька разів вище. Порівняно з традиційним офсетом "сухий офсет" вважається примхливим, так як вимагає певної температури повітря. Обладнання, яке функціонує на цій технології, оснащений складними механізмами від перегріву.

Крім цього, "сухий офсет" вимагає спеціального паперу, щільною і максимально гладкою. Приміщення повинні бути ідеально чистим, так як пил може пошкодити силіконовий шар дорогої друкованої форми.

Що ж стосується традиційного офсету з зволоженням, то можна сказати, що він має більш низьку собівартість, асортимент витратних матеріалів ширше, а вартість їх нижче.

Традиційний офсет забезпечує відмінну якість друку. Цей спосіб давно вже використовується в різних полиграфиях, в тому числі і в компанії "РВС - Принт".

Підводячи підсумок, можна сміливо сказати, що традиційний офсет займає лідируючі позиції.

Поліграфія "РВС-Принт" пропонує вам друк поліграфії в Києві недорого. Ми пропонуємо широкий асортимент поліграфічної продукції, оперативність друку та вигідні ціни.