Видео

Різновиди та властивості паперу в поліграфії

Різновиди та властивості паперу в поліграфіїНа сьогоднішній день для офсетного друку застосовують найрізноманітніші сорти паперу, які мають відмінності між собою за якістю, призначенням, вагою та іншими параметрами. Фахівці виділяють багато параметрів, які власне і визначають властивості паперу: механічні, фізичні, оптичні, хімічні та ін

Дизайнерів і замовників в більшості випадків цікавить в першу чергу наступні параметри: прозорість, білизна, фактура і щільність.

Зазначимо, що щільність паперу визначає вага одного листа в грамах, площа якого становить 1м2. У більшості випадків у офсетної поліграфії в основному застосовують різновиди паперів, щільність від 60 до 300 г/м2. Щільність деяких поширених паперів:

- папір для ксерокса – 80 г/м2; папір для листівок і буклетів - 100-170 г/м2; щільність, папір для візиток - 200-250 г/м2; папір для плакатів і календарів - 135-200 г/м2.

Глянсова поліграфічна папір використовується для друку кольорових зображень, так як має велику насиченість і яскравість фарб. Але варто відзначити, що не рекомендується друк досить таки великого обсягу дрібного тексту на даному виді паперу, так як із-за досить таки високого контрасту і великої кількості відблисків набагато швидше втомлюються очі.

Білизна паперу проявляється у вигляді її здатності відбивати світло. Цей параметр відображається коефіцієнтом відбиття, тобто інтенсивності падаючого світла до отражающему. Найчастіше, білизна коливається в межах 60-98%. Тим краще сприймається віддруковане зображення, коли більше контраст між фоном та друкованим елементом.

Прозорість поліграфічної папери проявляється у здатності папери активно пропускати різний світ без розсіювання. У більшості випадків дана характеристика паперів вважається недоліком, та як відбиток ставати видимим на зворотному боці аркуша.

найпопулярніші види паперів, що використовуються у поліграфії

Крейдований папір являє собою найбільш затребуваний вид паперу в поліграфії, особливості рекламної. Папір має поверхню, яка покрита спеціальною пастою, приховує волокна. Папір гладка має рівну поверхню для друкування і відрізняється високим показником білизни.

Папір з покриттям володіє спеціальною полімерною плівкою різного кольору поверхні. Характеризується досить таки високою відбивною здатністю. Широко використовується для створення обкладинок, візиток і папок.

Поліграфічна папір з тисненням має свої відмітні особливості. При виготовленні даного типу паперу застосовується спеціальний спосіб обробки поверхні з нанесенням певного рельєфного малюнка. Існує безліч видів даного малюнка на поверхні: льон, яєчна шкаралупа, паморозь, мороз та ін

Самокопирующая папір дозволяє копіювати на зворотному боці спеціальний шар, який покритий спеціальною легко знімається захисної папером. Дана папір представлена в широкій колірній палітрі, вона може бути металізована, прозора, некрейдований і малювання. Досить таки часто даний вид паперу застосовують для етикеток на скляну або пластикову тару, реклами на транспорті та наклейок на корпус приладів.

Компанія "РВС-Принт" пропонує різні види друку. До Ваших послуг наші професійні фахівці, які виготовлять поліграфічну продукцію на замовлення в короткі терміни.